Sayfalar

Perşembe, Ocak 26, 2012

''sa kardesim ilişki durumumu begenirmisin??''

Aynen bunları yazdı; çocukken samimi olduğum,şu an ise yüzünü dahi çok az, bakkala falan giderken gördüğüm; görsem de bazen selamlaşıp bazen selamlaşmadığımız, mahalleden bi eleman Facebook1'ta.. Afalladım,şapşallaştım, ne yapacağımı bilemedim.
  Oysa ki güne güzel başlamıştım, altının düştüğünü,TL2 ' nin biraz daha değer kazanacağını haber etmişti cnbc-e3 sabah.niye sevindim ben de bilmiyorum, altın mı alacaktım? Hayır. TL'ye yatırımım mı var ? Hayır. Ama ülke parasıydı işte, olaya duygusal yaklaşıyordum. ''Düşşün mına koyim, düşsün... Altın4 da düşsün ,Dolar5 da düşsün... TL kazansın...'' diye söylendim.Validem beni uyandırmaya kıyamamış, ben kalkmadan markete gitmiş; ekmek vesaire şeyleri almış,kahvaltıyı çoktaan hazır etmişti. Beni çağırdı,gittim yedim,karnımı doyurdum.her şey iyiydi yani.Bilgisyarı açtım, Dortmund'la6, Bayern'e7 tam 3 tane döşedik FM8'de. Facebook'a girdim,bir-iki ''komik video9'' izledim. Hani o ekrana bakıp pür dikkat bir şey izlerken, birden yüksek sesle ekrana çıkan ürkütücü resmin etkisiyle korkan,şoka giren, ekran vuran insanların olduğu videolardandı izlediklerim. Ardından, o Facebook'un kendine özgü uyarı sesiyle irkildim.Sohbet penceresini açtığımda ise; bahsettiğim bu kokunç manzarayla karşı karşıya kaldım...

   Karşı kaşıya kaldığım bu pozisyonda, o korkunç manzara beni hazırlıksız yakaladı.o an gerçekten kanım dondu sevgili dostlarım, az kalsın korkudan, ekranı tekmeleyecektim ben de,  az evvel bahsettiğim o görüntülerdeki adamlar gibi. Kendimi kontrpiyede kalan kaleci gibi hissettim, yaşama isteğim kayboldu. Cevap vermesem bu eski sarkadaşıma, en azından hatıralarına karşı bir ayıp işleyecektim.Lakin cevap vermeye kalksam da, ne diyebilirdim ki; böylesine korkunç, rezil, midesiz bir duruma? İşte, ben böylesine akıl kemiren bir ikilem içersinde, son derece kararsız bir haldeyken ,ikinci mesaj geldi:''ordamısın??''. Offf tanrım, yine ''mısın''ı ayırmamıştı: demek ki ilk mesajda da kullandığı soru ekinin ayrı olması gerektiğini gerçekten bilmiyordu. Ruhum öylesine ağır işkencelere maruz kalıyordu ki; bunları ancak 19. yy Rus edebiyatçıları tasvir edebilirdi. Bu psikolojik sancılarım o kadar şiddetliydi ki; bedenime de etki etmesi uzun sürmedi.Kızarmaya, nefes alamamaya başladım,Tanrım gerçekten de boguluyordum!

  Neyse ki; aklıma birden bu durumdan nasıl kurtulacağım geldi. Size yemin ederim ki; tam bayılacakken, can havliyle: '' Erim yok, ben abisiyim sonra konusursunuz'' yazdım ve hemen ardından makinenin fişini çektim! Ardından ter içinde sandalyeye yığıldım,hemen anneme kolonya getirmesini ve odamdaki pencereyi açmasını rica ettim.Validem benimle ilgilendi, ana yüreğinin verdiği o aşırı telaş ve yüksek ve endişeli sesle, bana n'oldugunu sordu. Tabii onlara tüm bu olanları anlatmadım. Biraz başımın döndüğünü, aşırı terlediğimi; bu durumun sıcaklardan kaynaklandığını söyledim.O yüzüme kolonya sürmeye devam etti şefkatle. Ben ise... Ben ise yıllar sonra bile o günü hatırlayacağıma emindim...


  1.Bir sosyal paylaşım sitesi,www.facebook.com.
  2.Türkiye Cumhuriyeti para birimi
  3.Türkiye'de de yayın yapan bir TV kanalı.
  4.Yatırım aracı olarak da kullanılan değerli bir maden
  5.A.B.D. para birimi
  6..Merkezi Dortmund şehrinde bulunan köklü bir Alman futbol külübünun(Borissia Dortmund), Türkiye'de sıkça kullanılan nam-ı diğer adı.
  7.Merkezi Münih şehrinde bulunan köklü bir Alman futbol külübünun(Bayern München), Türkiye'de sıkça kullanılan nam-ı diğer adı.
  8.Football Manager adlı bilgisayar oyunu serisinin nam-ı diğer adı.
  9.İnternet üzerinden çeşitli mecralarda paylaşılan gülünç, görüntüler dizisi


 Not: İşbu hikaye, daha evvel de buradan yayınlanmıştı; lakin arşivin silinmesiyle kaldırılmıştı.Şimdi hem yeniden arşivlenmesi adına, hem de okumayanların okuması,okuyanların tekrar okuması (tekrar tekrar okuyun lan yazdıklarımı !) adına... güç bende artık !!! (Hiiiiii -men ! )

4 yorum:

Gülni... dedi ki...

Diyorum ki kendi kendime ben bu yazıyı neden okumuş gibi hissediyorum diyorum..Dejavu oldun kızım dejavu dedim kendime sonuna kadar :)

erim dedi ki...

Aslında başında belirtmem gerekirdi durumu,hata etmişim :)

Adsız dedi ki...

durumumu begenir misin? fotografimi begenir misin? seni durttum neden geri durtmedin? biz arkadas degil miyiz neden eklemiyorsun beni? akrabalar kismina beni ekler misin?

erim dedi ki...

bi bitmezler işte